HU / EN

Bujáki László festőművész, jún. 22. 19.00

2019. június 19.

Bujáki László festőművész, jún. 22. 19.00

Bujáki László festőművész és Török Ádám performance

Bujáki László festőművész, litográfus és tipográfus.Török Ádám, Máté Péter-díjas magyar fuvolista, énekes és dalszövegíró, a Mini együttes alapítója és frontembere.

46-06-26 reggel 6 ezek a fontosabb adatok a születésemről…


Litografusként indultam ami a biztos szabad kézi rajzolás magasiskolája.  El is kezdődött igen korán a reklámgrafikusi pályám amiben egy speciális a csomagolás technika szakon szinte egyeduralkodóvá válhattam, mert a Glóbus nyomdában 15 évig tanultam és alkalmaztam a kartondoboz készítés minden tervezői  és nyomtatásra előkészítői fázisát.


Újabb 15 év alatt már a kép-szöveg integrációját is megtanultam a Szikra Lapnyomdában és tanfolyamokon neves külföldi repróüzemekben. Közben az Iparművészeti Főiskolán a Haiman György indította első felsőfokú tipografus képzőjének No. 1-es diplomáját kaptam meg.

A főiskolán Nagy Zoltán betűtervező tanítványaként már saját tervezésű digitalizált betűtípusaimmal készítettem első könyvritkaságnak számító Könyvemet mesterem 70-ik születésnapjára. Közben feleségemmel saját céget alapítottunk ahol a megrendelőimnek többek között az AxelSpringert  is mondhattam.  De voltam tervezője és nyomdai előkészítője még számtalan kis és nagy megrendelőnek.

A festészet ennyi elfoglaltság mellett is megmaradt kiegészítésként mert a szolgai alkalmazott grafika mellett kellett is egy szelep nekem amivel kiengedhettem a gőzt olykor olykor. 16 éves korom óta szeretnék Dalisan világhírű festő lenni. A meggondolatlan, nagyképű polgárpukkasztó beszólásaimmal már nyomdokaiban vagyok a nagy mesternek.

Amióta csak festészettel foglalkozhatom felkutattam és megtaláltam, folyamatosan katalogizálom korábbi alkotásaimat melyeknek száma majd ezres nagyságrendű. Itt nem csupán egy válogatást láthat az életműből a kedves nézelődő hanem dialógusok formájában kapcsolatba  is kerülhet velem.