HU / EN

Gandhival teázni. Ápril.29.18.00

2019. április 23.

Gandhival teázni. Ápril.29.18.00

Kunhegyesi Ferenc festőművész kiállítása 2019.Április 29.18.00

A kiállítást megnyitja:
Dr. Habil. Lovas Kiss Antal egyetemi docens

Közreműködik:
Miczura Károly prímás
Kocsis Csaba énekmondó

Kunhegyesi Ferenc nyerte a Bács-Kiskun Megyei Prima Dijat

 

A sokoldalú tehetség, Ifj. Kunhegyesi Ferenc Feró, kiskőrösi festőművész kapta 2018-ban a Bács-Kiskun Megyei Prima Dijat. A festőművész az elismerést Kecskeméten, a Four Points by Sheraton Hotel dísztermében rendezett exkluzív gálaesten vette át.


A rangos elismerés átvételekor Kunhegyesi Ferenc úgy fogalmazott: minden egyes jelölt, és a díj odaítélői is „köveket görgetnek maguk előtt”, csak azért, hogy az utánunk jövő nemzedéknek, a gyermekeinknek jobb legyen. A díjazott azt hangsúlyozta: büszke vagyok  a magyar társadalomra, mert ezt a rangos elismerést egy roma származású embernek ítélte oda, és ennek külön jelentősége van, ezért igyekszik méltó módon viselni ennek a rangos elismerésnek a nagyságát. A Bács-Kiskun Megyei Prima Dij nyertese az elismerést az egy évvel ezelőtt elhunyt édesapjának, Kunhegyesi Ferencnek, és mesterének, Szentandrássy István Kossuth-díjas roma festőművésznek ajánlotta.


Kunhegyesi Ferenc 14 éves korában kezdte táncos pályafutását, ettől kezdve 15 éven keresztül kortárs és modern tánccal foglalkozott, aktív táncosi pályafutása alatt szinte az egész világot bejárta.

30 éves kora körül a táncolást abbahagyva visszatért régi ábrándjainak birodalmába, a rajzoláshoz.

Budapesten az újságírás tanulása közben fogadta tanítványává Szentandrássy István, aki tanította rajzolni és festeni.

Ettől kezdve Kunhegyesi elkötelezte magát a grafika és a festés mellett, közben még vezette a Rádió C cigány nyelvű műsorát, majd Kiskőrösön barátaival létrehozta az Aroma Rádiót, jelenleg is Kiskőrösön él és alkot.

Intézményekben művészetterápiás foglalkozásokat vezet, gyermekcsoportok mentora és integrációs előadásokat tart.

Alkalmanként dokumentumfilmeket is rendez.

Sokoldalú tehetség, 2002 óta elsősorban a grafikának és a festésnek szenteli idejét, s rendszeresen csoportos tárlatokon mutatja be alkotásait, erőssége a figurális ábrázolás.

A 2009-es Cigány festészet című reprezentatív albumban megjelentették életrajzát és 8 grafikájának, festményének reprodukcióját.