HU / EN

Maul Borest ÁPR. 5. 19:00

2017. április 03.

Maul Borest ÁPR. 5. 19:00

Szatmári Borzsongás 2017.

Sokunk kedvence, Villány fenegyereke, Maul Zsolt kóstoltat az áprilisi Mátészalkai Boresteken, április 5-én, szerdán, a Szatmári Múzeumban, 19 órától. Nyolc remek Mault ízlelgethetnek a borkedvelők.

Tavaly, amikor a Villányi Remekművek című borestet szerveztük, már akkor arról olvashattunk, hogy Maul Zsoltot Villány fenegyerekének titulálják. Mondták rá, hogy odamondogatós borász, polgárpukkasztó, de azt mindenki hozzáteszi, fiatal kora ellenére már letette az asztalra névjegyét. Elég, ha csak a Lator nevű prémium cabernet franc borára gondolunk. Ilyen névvel kihozni bort? Igen, Maul Zsolti megtette, azt mondta róla, a legmarkánsabb, a legikonikusabb, a legkarizmatikusabb bor, amit valaha készített. És mosolyogva tette hozzá: ördögi csábítása, fenyegető, felemésztő vágya szimbolizálja a lelke sötét oldalával viaskodó borászt. Az biztos, ha valaki megkóstolta a Latort, az életben nem felejti el sem a nevet, sem a bort, ami egy nagyszerű cabernet franc.


A borászat mellett a gasztronómia is szerves része Maul Zsolt életének, aki hobbiszakács, szeret főzni a családjának, barátainak. Imádja a saját konyháját, mellette a másik hobbija a bor, a borozás, borkóstolás minden pillanatát élvezi. Sokáig Németországban élt a családjával, ahol saját magyar éttermet és olasz fagyizót üzemeltetett, nemrég visszaköltözött Villányba. Életfilozófiája: néha az élvezet hajszolását, máskor a hajsza élvezetét szeretem. Magát életvidámnak, jókedvű fickónak tartja, élvezet vele egy társaságban lenni.


A kóstoló borai:


Solár 2016 (sauvignon blanc) 

                   Servus Rosé 2016                 

111-Mindegy 2015 (portugieser-kékfrankos-merlot-cab.sauvignon) 

"A Francba...!" 2016 (cabernet franc) 

Vízió 2015 (kékfrankos-merlot-cabernet sauvignon) 

Taurus 2015 (merlot-cab.sauvignon-cab.franc)

Seraf 2015 (cabernet franc-merlot) 

Lator 2012 (cabernet franc) 


A kóstoló ára: 6.000 Ft