HU / EN

Wild-Zentai Mariann

2020. február 03.

Wild-Zentai Mariann

festménykiállítás

WILD-ZENTAI MARIANN, AZ AJTÓ című
kiállítása a mátészalkai Szatmári Múzeumban

 

WILD-ZENTAI MARIANN
AZ AJTÓ
című
KIÁLLÍTÁSA
AZ ECSET SZAVAI: _TÖRTÉNET_ SZÜLETÉS_ÉLET_HALÁL_ TEST_SZELLEM_LÉLEK_ EGYENSÚLY_EGÉSZSÉG_ BETEG-SÉG_KÉRDÉSEK_VÁLASZOK_BENNED_ KARMA_GYERMEKKOR_ PIROSPÖTTYÖS _AZ IGAZI_HOZOTT MINTÁK_ GENERÁCIÓS PROBLÉMÁK _LÉTRA_AJTÓ_KILINCS_BÁTORSÁG_ALÁZAT_FÉNY_ISTEN_ ELFOGADÁS_ TUDATOSSÁG_
FELISMERÉS_HIT_IMA_GONDOLAT_TRANSZFORMÁCIÓ_HANGSZER_ DAL_VERS_ÉNEK_LÁMPALÁNG_MÉCSESTARTÓ FIÚ_
ŐSZINTESÉG_ÖNZETLENSÉG_BEFOGADÁS_ TAKARÍTÁS_LILA FELHŐFÁNK= ISTENI
SEGÍTSÉG_BENNED A LÉTRA_BENNED AZ AJTÓ _ELENDÉS_UNIVERZUM_ÚJJÁSZÜLETÉS_ÖLELÉS_SZERETET_HÁLA_MINDÖRÖKKÉ_ÁMEN
1983. január 8.-án született Mátészalkán. 18 éves koráig a szomszédos települé-sen élt családjával, Nyírcsaholyban.
Tanulmányok:
Benedek Elek Általános Iskola– NYÍRCSAHOLY
Gépészeti szakközépiskola– Világbanki informatika szak– MÁTÉSZALKA
SZIF– Építőmérnöki kar– GYŐR (2001-2003)
YBL Miklós Főiskola– Építőmérnöki szak– BUDAPEST ( 2003-2007)
OKTÁV– fogászati asszisztens képzés
NAN-Art Rajziskola– 2019 szeptemberétől
Gyermekkora óta foglalkoztatják az élet nagy kérdései. Az élet értelmének kutatá-sa. A végtelen térben való elhelyezése, majd onnan ismét kiemelése, átgondolása, átformálása, vagy olykor éppen csupán a zavartalan, érintetlen meg nem ismétel-hető pillanatok harmóniájának, csodálása, megfigyelése.
Törekszik, a keletkező diszharmóniák kialakulásának mélységeit, ok-okozati ténye-zőit, orvoslásának vagy épp nem orvoslásának körülményeit, következményeit tükrökkel, vagy épp torz tükrökkel szemléltetni.
A Különböző technikai eszközökkel való kísérletezés izgalmain keresztül éli meg az érzékelt érzések, képek, intuíciók folyamatos áramlásának kifejezését, ügyelve az érzékelt kép és érzésvilág pontos ábrázolására.
2017 decemberében kezdett el autodidakta módon foglalkozni a festészettel, így mára jegyben járó szenvedélyes kapcsolata szövődött a 25 éve tartó versírással. A Gyermekkora óta tartó próbálkozások mai napig egy benne élő tornádó, mely hol vászonra feszül, hol pedig verssorokká érik.
Mindkét eszközt az élete végtelen nagy csodájának éli meg.
Bízik abban, hogy a munkái elgondolkodtatóan hatnak, s hogy akár életek hiányzó Puzzle darabaji kerülnek most elő a végtelen térből a látott képvilág-sorozattal.
Generációs mélységekig ható elemek, a segítséget nyújtó „lila felhőfánk” vágya-kozva segíteni szeretné a feldolgozást, felemelni a felszínre kívánkozó megoldás-ra váró lehetőségek esszenciáit.
Belépést kínálva egy tisztább, őszintébb világba, meglépve egy újabb lépcsőfokot az Önmagunkhoz való felemelkedéshez.

WILD-ZENTAI MARIANN

AZ AJTÓ

című

KIÁLLÍTÁSA

1983. január 8.-án született Mátészalkán. 18 éves koráig a szomszédos települé-sen élt családjával, Nyírcsaholyban.

Tanulmányok:

Benedek Elek Általános Iskola– NYÍRCSAHOLY

Gépészeti szakközépiskola– Világbanki informatika szak– MÁTÉSZALKA

SZIF– Építőmérnöki kar– GYŐR (2001-2003)

YBL Miklós Főiskola– Építőmérnöki szak– BUDAPEST( 2003-2007)

OKTÁV– fogászati asszisztens képzés

NAN-Art Rajziskola– 2019 szeptemberétől

Gyermekkora óta foglalkoztatják az élet nagy kérdései. Az élet értelmének kutatása. A végtelen térben való elhelyezése, majd onnan ismét kiemelése, átgondolása, átformálása, vagy olykor éppen csupán a zavartalan, érintetlen meg nem ismétel-hető pillanatok harmóniájának, csodálása, megfigyelése.Törekszik, a keletkező diszharmóniák kialakulásának mélységeit, ok-okozati ténye-zőit, orvoslásának vagy épp nem orvoslásának körülményeit, következményeit tükrökkel, vagy épp torz tükrökkel szemléltetni.A Különböző technikai eszközökkel való kísérletezés izgalmain keresztül éli meg az érzékelt érzések, képek, intuíciók folyamatos áramlásának kifejezését, ügyelve az érzékelt kép és érzésvilág pontos ábrázolására.2017 decemberében kezdett el autodidakta módon foglalkozni a festészettel, így mára jegyben járó szenvedélyes kapcsolata szövődött a 25 éve tartó versírással. A Gyermekkora óta tartó próbálkozások mai napig egy benne élő tornádó, mely hol vászonra feszül, hol pedig verssorokká érik.Mindkét eszközt az élete végtelen nagy csodájának éli meg.Bízik abban, hogy a munkái elgondolkodtatóan hatnak, s hogy akár életek hiányzó Puzzle darabaji kerülnek most elő a végtelen térből a látott képvilág-sorozattal.Generációs mélységekig ható elemek, a segítséget nyújtó „lila felhőfánk” vágya-kozva segíteni szeretné a feldolgozást, felemelni a felszínre kívánkozó megoldás-ra váró lehetőségek esszenciáit.Belépést kínálva egy tisztább, őszintébb világba, meglépve egy újabb lépcsőfokot az Önmagunkhoz való felemelkedéshez.